Pieczywo bez glutenu i laktozy – ultra szybkie i proste

W trakcie mojej pracy spotykam się z pytaniem, czym zastąpić białe pszenne pieczywo. Otóż istnieje moc genialnych i prostych przepisów, które na pewno Ci zasmakują! Podsyłam jeden z nich. Smacznego! 🙂

P.S przepis przydatny także podczas diety ketogenicznej.

SKŁADNIKI

6 jaj
12 łyżek mąki kokosowej
10 łyżek łuski babki jajowatej lub mielonego siemienia lnianego
200 ml mleka kokosowego
300 ml wody
czubata łyżeczka sody
sól

PRZYGOTOWANIE
  1. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki
  2. Podziel ciasto na kilka części w zależności czy chcesz upiec w kształcie bułki czy chleba
  3. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
  4. Piecz ok 50 min w 190C z termoobiegiem

Food photo created by azerbaijan_stockers – www.freepik.com