Szybka pasta z makreli i nabiału

 

Przedstawiam świetny sposób na połączenie makreli z nabiałem.

Jest to doskonałe źródło białek, zdrowych tłuszczów, mikroelementów i witamin!


Składniki:

– makrela wędzona
– biały ser półtłusty i serek wiejski (ziarnisty)
– koncentrat pomidorowy
– natka pietruszki
– pieprz
– sól himalajska
– opcjonalnie drobno posiekana cebula lub szczypiorek

Mięso z ryby oddziel od kości, połącz w proporcji 1:1 z białym serem, dodaj twarożek ziarnisty razem ze śmietanką.

Następnie dodaj wedle uznania koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Wymieszaj wszystko i wstaw do lodówki na 24 godziny, żeby składniki dobrze przeszły smakiem. Udekoruj natką pietruszki.

Podawaj np. z grzanym chlebem pełnoziarnistym.

 

Smacznego!